zondag, februari 06, 2005

Expansionisme van Picqué

Charles Picqué (PS), minister-president van het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest, doet in de uitzending L'invité van RTL-TVi uitspraken die niet meer of niet minder zijn dan uitingen van Franstalig expansionisme. Moeten de Vlamingen werkelijk een debat aangaan met iemand die de territoriale integriteit van Vlaanderen niet wil respecteren?

In een eerste uitspraak verwerpt hij de huidige grenzen van het Vlaamse Gewest:
Dan riskeren de Franstaligen het verlies van Brussel, dat een ingesloten entiteit binnen Vlaanderen zou worden.
Wie dus dacht dat Brussel nu reeds een ingesloten entiteit binnen Vlaanderen was (zie kaartje hiernaast), is eraan voor de moeite. Heeft Picqué in zijn geest Sint-Genesius-Rode al aangehecht bij Brussel, en zo voor een corridor gezocht naar het Waalse Gewest? Maar hij gaat verder:
We weten dat sommige Vlamingen de taalgrenzen binnen België willen bevriezen met de bedoeling om er later de grenzen van de staat Vlaanderen van te maken
Vlamingen die dachten dat er door het afschaffen van de beruchte talentellingen een einde gekomen was aan het Franstalige expansionisme vergissen zich dus, en de eis tot uitbreiding van het Brusselse Gewest wordt hiermee dus bevestigd. En ruimer gezien is dit nog maar eens een bevestiging van de absolute noodzaak om de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde zo snel mogelijk te splitsen, en de faciliteiten zo snel mogelijk af te schaffen, want zolang beiden blijven bestaan, zullen de Franstaligen blijven denken dat die gebieden vroeg of laat toch nog bij Brussel zullen kunnen komen.

Geen opmerkingen: