zondag, februari 06, 2005

RSS feeds voor de Vlaamse politieke partijen

Sinds vandaag schraapt Politiek.Net RSS feeds voor alle politieke partijen bij mekaar. Eigenlijk wekt het verbazing dat niet één Vlaamse politieke partij zélf een RSS feed aanbiedt met de persberichten of andere regelmatige publicaties, maar misschien komt daar binnenkort verandering in?

Luc van Braekel schreef het nog een goede veertien dagen geleden: Ministers moeten meer bloggen en RSS'en. Hetzelfde kan gezegd worden van de Vlaamse politieke partijen: bijna helemaal publiceren ze hun persberichten op hun webstek, en de meesten hebben ook andere publicaties die perfect aangeboden zouden kunnen worden als een RSS feed, maar niet één partij biedt zelf een RSS feed aan. Het werd dus hoog tijd dat daar iets aan gedaan werd.

Wat de technische kant van de zaak betreft, de RSS feeds zijn voorlopig uiterst minimaal en hebben hier en daar nog wat last van kinderziektes, maar die worden de komende dagen en weken aangepakt. Het viel anderzijds wel op dat de partijen over het algemeen software gebruiken die gemakkelijk uitgebreid zou moeten kunnen worden om zélf RSS feeds aan te bieden. Laten we hopen dat we binnenkort al de eerste partijen van het lijstje kunnen schrappen omdat het bijeenschrapen niet meer nodig is!

Geen opmerkingen: