zaterdag, februari 19, 2005

Plassen op Bush

Naar aanleiding van het bezoek van Bush deelt animo, de jongerenorganisatie van de sp.a, stickers uit waarmee men op Bush kan plassen. Jammer dat ze niet eerder op dit geniale idee zijn gekomen, dan hadden ze naar aanleiding van Motorcycle Diaries ook stickertjes kunnen verspreiden om te plassen op Ché. En bij het volgende bezoek van Stevaert aan Cuba kunnen ze misschien een campagne starten om te plassen op Castro. Plassen op de Chinese leiders tijdens het koninklijke bezoek aan China is misschien niet zo opportuun — in Laeken plast men daarentegen al op de Dalai Lama zonder dat ze er stickers voor nodig hebben.

Eigenlijk zijn de manifestaties rond het bezoek van Bush inderdaad niet meer dan enkele «traditionele rituele betogingsdansen», zoals Fustigator het uitdrukte in een commentaar bij Luc van Braekel. Wie even verder kijkt dan het uiterlijke gedoe rond het bezoek, sterk gesteund door de weldenkende media en openbare omroep, kan er niet omheen dat links ideologisch ondertussen al vijftien jaar niet meer dan een lege doos is. Waarom maakt animo zoveel kabaal tegen Bush? Juist, omdat hij in Afghanistan en Irak democratische verkiezingen mogelijk gemaakt heeft! Een ware schande dus, en men kan zeggen van Fidel Castro wat men wil, maar niet dat hij zoiets onnoemelijks ooit in Angola of zelfs nog maar in eigen land georganiseerd heeft.

Tot slot hoop ik dat N-VA niet op het onzalige idee zal komen om de mensen ook te laten plassen op Elio di Rupo. Ze riskeren dan weer een proces wegens racisme aan hun broek te krijgen, en bovendien ben ik niet eens zeker van de reactie van Di Rupo.

Geen opmerkingen: