vrijdag, februari 04, 2005

N-VA citeert selectief

De N-VA citeert behoorlijk selectief Derk Jan Eppink. Intelligent is misschien anders...

Donderdag publiceerde Derk Jan Eppink een zeer lezenswaardig opiniestuk in De Standaard, en vandaag citeert de N-VA die paragrafen waarin hij de januskoppen van sp.a en SPIRIT flink aan de kaak stelt. Maar de eropvolgende paragraaf die ook raak is, heeft de N-VA niet overgenomen:
België kan mede zijn 175ste verjaardag vieren door toedoen van Vlaamse politici die dapper roepen bij de bierpomp maar die niet verder komen dan 'onverwijlde' ultimatums en desnoods twee keer betalen. Welk ander volk zou zoveel geduld hebben?
Een vergetelheid, of was het om de opmaak niet te verknoeien? Alle gekheid op een stokje, als de N-VA dan toch uit een opiniestuk wil citeren, zou het misschien passen toch iets meer te citeren dan die paragrafen waar de boezemvijanden door de mangel gehaald worden. Als ze dan nog hun citaat laten stoppen vlak voor de paragraaf waar ze een schoentje kunnen vinden dat hen als gegoten past, kan je je beginnen afvragen waar ze eigenlijk nog mee bezig zijn. Een betere illustratie van de pointe van het opiniestuk is nauwelijks mogelijk:
Vlaamse politici ('verenigd' in een zogenoemd Vlaams Front) onderhandelen, maar calculeren het verlies al in. De hamvraag is enkel: wie krijgt de schuld? Zij onderhandelen als het ware tegen elkaar.

Geen opmerkingen: