vrijdag, februari 18, 2005

Meer geld voor Brussel

De federale en de Brusselse regering hebben een akkoord bereikt waarbij de federale regering een half miljard euro in Brussel investeert.

Het valt op dat het akkoord vooral een Franstalig onderonsje was: Laurette Onkelinx (PS), Didier Reynders (MR), Charles Picqué (PS) en Evelyne Huytebroeck (Ecolo). En o ja, Guy Vanhengel (VLD) mocht ook zijn handtekening onder het akkoord plaatsen. Alleen mensen met een bijzonder slecht karakter zouden hierbij durven denken dat de Franstaligen aan zelfbediening doen met belastinggeld dat voornamelijk uit Vlaanderen komt.

Het is echter naar mijn mening een beetje merkwaardig dat dit akkoord er gekomen is zonder slag of stoot in de context van de besprekingen van de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. De VLD waarschuwt (of eist?) al maandenlang dat de Vlamingen een prijs zullen moeten betaling voor de splitsing, maar vers geld voor Brussel is blijkbaar probleem. Anderzijds, de heldendaden van Guy Vanhengel kennende mogen we misschien al tevreden zijn dat de Vlamingen geen compensatie moeten betalen voor het voorrecht dat ze nu krijgen om 330 miljoen euro vers geld in Brussel te steken.

Geen opmerkingen: