woensdag, mei 17, 2006

Drie peilingen over Ayaan Hirsi Ali

Soms kan men zich afvragen waarom sommige peilingen de krant halen, en anderen niet. Een verschil in kwaliteit misschien? (Van de krant, of de peilingen?)

Drie Nederlandse peilingen naar aanleiding van de controverse rond Ayaan Hirsi Ali en haar nationaliteit: eentje van Maurice de Hond in opdracht van de NOS, eentje in opdracht van RTL Nieuws, en eentje van TNS NIPO.

Alleen de peiling van TNS NIPO haalt De Standaard. Het is ook de enige van de drie die een meerderheid geeft voor het afnemen van de Nederlandse nationaliteit (twee derde). Volgens Maurice de Hond is dat maar 49%, terwijl 43% hoopt dat ze de Nederlandse nationaliteit zal kunnen behouden. In de peiling van RTL Nieuws was slechts 27% van de Nederlanders blij met haar vertrek, terwijl een zesde het betreurde, en de rest neutraal reageerde. Opvallend is ook dat volgens de peiling van Maurice de Hond 49% van de Nederlanders zich schaamt over de manier waarop Ayaan Hirsi Ali de laatste tijd behandeld werd.

Dat de ene peiling de andere peiling flagrant tegenspreekt is niet ongewoon. Wanneer er echter drie peilingen voorhanden zijn, met toch wel zeer uiteenlopende resultaten, en slechts één van de drie aangehaald wordt in een krant, kan men zich toch afvragen wat hier precies aan de hand is.

1 opmerking:

christophermorgan43972656 zei

Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

Get these Degrees NOW!!!

"BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

Get everything within 2 weeks.
100% verifiable, this is a real deal

Act now you owe it to your future.

(413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.