zondag, november 14, 2004

Zure druiven bij De Standaard

Bij De Standaard zijn de druiven tegenwoordig eerder aan de zure kant. Eerst was er al de verkiezingsoverwinning van Bush, en nu dus de succesvolle lancering van de nieuwe naam Vlaams Belang door het Vlaams Blok.

Vandaag gaat de rubriek En nu even ernstig toch lelijk over de schreef door een nauwelijks verholen oproep aan Jeroen Soenen om de internetdomeinen vlaamsbelang.be en vlaams-belang.be te misbruiken voor een anti-Blokcampagne. Wat moet men anders denken van het volgende citaat?
Zou Soenen het aandurven op met zijn sites verwarring te zaaien bij argeloze surfers door de site van het Belang te kopiëren en er andere standpunten in te gooien? Of speelt hij zijn adressen door aan Blokwatch, Antifa of Blokbuster.
Jeroen Soenen doet natuurlijk wat hij wil met de twee domeinnamen, en er zijn genoeg mensen in de entourage van het Vlaams Belang te vinden die precies hetzelfde al gedaan hebben met andere partijen en niet zouden aarzelen om het opnieuw te doen als ze de kans zouden krijgen, maar van een krant die zichzelf «kwaliteitskrant» meent te moeten noemen zou men toch beter mogen verwachten. Hoe zou De Standaard reageren indien iemand, om nu maar een voorbeeld te nemen, standaard.net zou overkopen van InnoVat BV om «verwarring te zaaien bij argeloze surfers door de site van De Standaard te kopiëren en er andere berichten in te gooien»? Men zou er bijvoorbeeld, o gruwel, vrije tribunes van Vlaams Belang-kopstukken kunnen plaatsen, of er kunnen berichten over de Amerikanen die op Bush gestemd hebben en toch niet oliedom zijn! Ik kan me voorstellen dat ze daar in Groot-Bijgaarden in dat geval geen klein beetje op hun billen zouden kletsen van plezier om zo een geslaagde grap...

Geen opmerkingen: