dinsdag, november 09, 2004

Vlaams Blok veroordeeld

Op dezelfde dag dat Theo van Gogh gecremeerd wordt, wordt in Vlaanderen de grootste politieke partij de facto verboden. De veroordeling van het Vlaams Blok leidt tot twee vragen: wat wordt de nieuwe naam van de partij, en hoeveel nieuwe kiezers zou de partij er vandaag bijgekregen hebben?

Bart Somers schoot in zijn eerste reactie in ieder geval de hoofdvogel af. Hij had het over de scheiding der machten, terwijl iedereen goed weet dat de wetten waarmee het Vlaams Blok veroordeeld werd à la tête du client gemaakt werden. Als hij een greintje verstand zou hebben, zou hij dus precies dat argument achterwege laten, en beter zwijgen als vermoord. Of is hij soms een onderzeeër in dienst van het Vlaams Blok?

Laten we maar hopen dat le prince Philippe tijdens de handelsmissie naar China niet te dicht in de buurt van Marie-Rose Morel komt, ook al is ze formeel geen lid van het Vlaams Blok, of hij raakt misschien ook nog besmet. Dat hij maar voor alle zekerheid 100 meter uit haar buurt blijft, in plaats van de oorspronkelijke 50...

Geen opmerkingen: