donderdag, november 04, 2004

Snel nieuws met een week vertraging

Waarom De Standaard met een week vertraging het nieuws over de «grap» van Gatas Parlament vandaag in Snelnieuws plaatst, gaat mijn petje te boven.

Reeds zes dagen geleden schreef ik al over het gebrek aan «humor» bij de Amerikaanse ambassade in Oslo. Vandaag brengt De Standaard een kort artikel over het wedervaren van Gatas Parlament, onder Snelnieuws. Inderdaad, Snelnieuws. Als zes dagen vertraging «snel nieuws» is, hoe zou het dan met de rest van de nieuwsartikelen zijn?

Maar er is nog iets aan de hand met het artikel. Er wordt wel een link gelegd naar de webstek killhim.nu (waar overigens de datum 29 oktober duidelijk leesbaar aangegeven staat, zelfs voor wie geen Noors begrijpt), maar merkwaardig genoeg niet naar de webstek van Gatas Parlament zelf, namelijk www.gatasp.no. Wil men de argeloze lezer beschermen tegen het logo van Gatas Parlament, dat niet bepaald veel aan fantasie overlaat? Bij de verkiezingen van 2001 riep Gatas Parlament nog op om te stemmen voor de kandidaten van Rød Valgallianse, een extreem-linkse partij vergelijkbaar met de PvdA in Vlaanderen. Eén van de liedjes (nou ja) van Gatas Parlament, beschikbaar op hun webstek, draagt de titel «Spis de rike», «Eet de rijken».

Geen opmerkingen: