zaterdag, december 11, 2004

De Gucht en Coveliers

Karel de Gucht dient voorlopig geen klacht in tegen Coveliers, maar blijft van mening dat Coveliers niet in de VLD thuishoort omdat hij de partij doelbewust schade zou berokkenen. Misschien wordt het tijd dat De Gucht na zijn bezoek aan de landen van de Grote Meren ook eens een bezoekje aan Australië plant?

De boemerang is immers afkomstig uit Australië, en De Gucht zou er zeker zijn voordeel mee doen als hij de eigenschappen van dat voorwerp wat beter zou leren kennen. Want laten we eerlijk zijn, als Coveliers de VLD moet verlaten omdat hij de partij schade berokkent, hoe zit het dan met het lidmaatschap van De Gucht? Ik zou ze niet graag allemaal tegelijk op bezoek willen krijgen, de VLD-leden die menen dat De Gucht de partij al veel meer schade heeft berokkent dan Coveliers. Al was het maar omdat hij Coveliers nu buiten de partij wil zetten. Over zijn partijvoorzitterschap, en vooral het einde ervan, zullen we maar best zwijgen.

Het verschil kan hem natuurlijk in één woordje zitten. Coveliers brengt de partij doelbewust schade toe, terwijl Karel de Gucht... er zelf niet aan kan doen? Vraag is of dat eigenlijk een goed excuus is om wel lid van de partij te mogen blijven.

Geen opmerkingen: