woensdag, september 06, 2006

Nieuwe sponsors voor 0110

Uit een persmededeling van 0110 blijkt dat de organisatie er een aantal sponsors heeft bijgekregen. Zou men op het hoofdkwartier van het Vlaams Belang veel Windows-servers staan hebben?

Het blijkt dat mijn voorspelling van 10 juli correct was, of beter gezegd, de openbare omroep doet zelfs nog beter: ze steunen 0110. Een spotje dat oproept tot «verdraagzaamheid» zal onder meer op Eén en Canvas uitgezonden worden, en de persmededeling zegt dat de zenders het spotje «ondersteunen» – gratis zendtijd dus. Nogmaals: VTM, VT4 en de andere commerciële zenders doen maar, zolang hun eigenaars er geen problemen van maken, maar het is niet de taak van een openbare omroep om een concert tegen een partij die een kwart van de kiezers vertegenwoordigt te ondersteunen.

Uit doorgaans zeer slecht ingelichte bronnen heb ik overigens vernomen dat het spotje er in het bijzonder zou toe oproepen tijdens de verkiezingscampagne geen vandalenstreken uit te halen tegen politieke tegenstrevers. Het is voorlopig wachten op een officiële bevestiging daarvan.

Is het gebruik van overheidsgeld via de openbare omroep één zaak, een andere is dat ook een aantal bedrijven hun steun hebben toegezegd aan het initiatief. Zo blijkt bijvoorbeeld MSN (Microsoft Network) één van de sponsors te zijn, en al wie dit artikel vanop een Windows-machine leest sponsort dus onrechtstreeks 0110. Een kwart van de bevolking kan daar misschien eens over nadenken wanneer ze hun volgende computer kopen.

Geen opmerkingen: