zaterdag, juni 09, 2007

Laatste peilingen (2) – Franstalige partijen

Opiniepeilingen 2004-2007 Voor de Franstalige partijen verschenen er deze week ook twee peilingen : eerst het tweede deel van de dubbele peiling van Vers l'Avenir, en de eergisteren de peiling van La Libre Belgique/De Morgen/RTL TVi /VTM .

Ook de tweede peiling van Vers l'Avenir kan niet anders dan merkwaardig genoemd worden. Iemand zou hen echt eens moeten vertellen dat een peiling die resultaten weergeeft met twee cijfers na de komma niet echt veel vertrouwen en ernst uitstraalt. Maar er is meer aan de hand: verleden keer werd het Front Nationaal niet eens vermeld, nu springt de partij plots tot bijna zes procent. De partij die hiervoor het zwaarst moet boeten is niet de door corruptie geplaagde PS, maar de MR. Zou het kunnen dat het Front Nationaal bij de vorige peiling niet als één van de keuzes voorgelegd werd aan de ondervraagden, en dat wie ontevreden was over de toestand in Wallonië daardoor voor de MR koos, terwijl in het tweede deel het Front Nationaal wel opgenomen werd?

Dan gaat er meer vertrouwen uit van de peiling van La Libre Belgique. Groot zijn de wijzigingen niet vergeleken met verleden keer, maar de achteruitgang voor de PS valt op. De trend die zich ook al bij Le Soir/RTBf voordeed wordt hiermee bevestigd.

Zie ook:

Geen opmerkingen: