vrijdag, september 24, 2004

DHL: En wat meent Vlaanderen?

De laatste dagen zijn we al uitgebreid te weten gekomen wat de verschillende partijen menen, en soms zelfs meerdere meningen per partij, maar wat de mening van de bevolking is, is behoudens enkele actiegroepen rond Zaventem een groter vraagteken.

Volgens een opiniepeiling van Kompas zou 80 à 90% tegen een verbod op nachtvluchten zijn. De cijfers gaan op en neer sedert februari dit jaar, maar zijn sinds mei geëvolueerd van 80% naar 90%. Dit betekent nog niet dat 80 à 90% van de bevolking ook vindt dat DHL moet kunnen uitbreiden en dat het aantal nachtvluchten gerust boven de 25.000 per jaar mag komen, maar het is in ieder geval duidelijk dat men DHL niet onmiddellijk weg wil uit Zaventem.

De Standaard heeft sinds 15 september een poll lopen die vraagt of tewerkstelling dan wel milieu zwaarder weegt in het debat over DHL. Daar blijkt 71% te vinden dat tewerkstelling zwaarder weegt, consistent met de resultaten van Kompas.

Het lijkt er met andere woorden sterk op dat de bevolking achter de Vlaamse regering staat die de tewerkstelling in Zaventem veilig wil stellen.

Geen opmerkingen: