vrijdag, juli 15, 2005

Maria Vindevoghel en de PvdA

Maria Vindevoghel krijgt in Zaventem uitgebreid de gelegenheid om de luchthaven op stelten te zetten (en de vakantie van duizenden mensen alvast een slechte start te geven), en wordt daarbij geprofileerd als ACV-militante. Over haar banden met de PvdA wordt zedig gezwegen…

Allereerst over de zaak-Vindevoghel zelf. Ik zou wel eens willen weten of het haar taak wel was om de werkomstandigheden te komen controleren tijdens de hittegolf in juni. Zulke dingen zijn bij wet geregeld, en waarom precies zij en niemand anders van de vakbond daar vandaag mee geconfronteerd wordt is waarschijnlijk een mysterie dat wel nooit opgehelderd zal worden. Het schijnt trouwens niet de eerste keer geweest te zijn dat ze op (of over?) het randje van haar mandaat als vakbondsvertegenwoordigster balanceerde. Het is echter duidelijk dat FlightCare deze strijd in de media nooit zal kunnen winnen, al was het maar omdat nogal wat journalisten duidelijk al van bij het begin kant gekozen hebben. (Overigens, voor alle duidelijkheid: ik ben zelf ook vakbondsvertegenwoordiger, en moet zondagavond nog het vliegtuig nemen.)

Zo valt het voor wie een goed geheugen heeft op dat de «kwaliteitspers» een profiel van Maria Vindevoghel schetst dat op ten minste één punt niet volledig is, namelijk haar band met de PvdA. O ja, haar partijtje M.A.R.I.A. dat bij de verkiezingen van 2003 in Brussel-Halle-Vilvoorde opkwam duikt wel op in haar profiel, maar dat de PvdA zich daarom in dat arrondissement terugtrok en haar lijst volledig ondersteunde, daar lees je geen woord over. Het doodzwijgen van die band met PvdA ging zelfs zover dat ook de PvdA er zélf erover kloeg. Om maar te zeggen dat als ik al spoken zou zien, ik toch niet de enige ben.

Neen, dan onderstreept men liever dat Maria Vindevoghel militante is van het ACV, u weet wel, waar Inge Vervotte haar carrière ooit begon. Ik vraag me trouwens af wat men bij het ACV zelf vindt van die band tussen Maria Vindevoghel en de PvdA. Vooral dan in het licht van de vermoedens die ik zo heb over wat er zou gebeurd zijn indien er nog een derde militante zou geweest zijn die ook in de politiek was gestapt, maar dan aan het andere uiterste van het politieke spectrum. Zou zij vandaag ook nog steeds op handen gedragen worden door het ACV, of reeds lang aan de deur gevlogen zijn?

Geen opmerkingen: