zondag, januari 15, 2006

Een paarse baby

Didier Reynders (MR) is duidelijk de plezantste thuis: hij wil van de spruit van Rik Daems en Sophie Pécriaux een echte «paarse baby» maken.

Misschien bedoelde hij het wel goed, want hij wou voor het kind een MR-peter en een sp.a-meter. Jammer dat twee peters misschien niet zal mogen, want anders lijken Steve Stevaert en Louis Michel wel de uitgelezen kandidaten om het kind levenslang gratis vakanties op Cuba te verzekeren. Tenminste, zolang Fidel en zijn getrouwen daar de dienst blijven uitmaken. En waarom eigenlijk zo kleinburgerlijk zijn, en het niet bij de kartelpartners zoeken? Els van Weert van SPIRIT en Olivier Maingain van het FDF bijvoorbeeld, als we dan toch water en vuur aan het verzoenen zijn.

Maar zou Reynders ook willen dat het kind meer paars zou zijn dan enkel maar wat de meter en de peter betreft? Ik hoop van niet. Laten we immers eens nagaan wat dat nu werkelijk betekent, een paarse baby. Wensen we dat kind bijvoorbeeld een holebi-relatie toe met een geregulariseerde illegaal, snel en efficiënt getrouwd, met adoptiekind? Ik denk het niet. En zijn dagelijkse portie cannabis, als het maar niet in het openbaar gebeurt en «problematisch» wordt? Ik kan me trouwens absoluut niet voorstellen dat pa of ma Daems-Pécriaux er problemen van zouden maken indien hun oogappel thuis betrapt zou worden met maximaal 3 gram op zak, neen toch? En misschien mag het wel mee de beslissing over euthanasie op pa nemen, wanneer ie wat dement begint te worden? Ik teken daar toch maar liever niet voor.

Ik vind in ieder geval dat het stilaan genoeg begint te worden met al die overspeltoestanden in het parlement. Dat Verhofstadt al eens een deurwaarder tegen het lijf loopt voor hij naar zijn werk kan vertrekken is één zaak, maar hij houdt het tenminste discreet. Dat Patrick Dewael tegenwoordig privé-lessen «diepte-interviews» krijgt op het thuisfront is al een andere, maar een VLD-fractievoorzitter die het met een PS-poes doet, dat is erover. Wat gaat men nog uitvinden om dit te overtreffen? Mieke Vogels die eens goed tong draait met Filip Dewinter? Ik moet er niet aan denken. Elio di Rupo die een hete nacht doormaakt met Geert Bourgeois, met exclusieve beelden voor het VRT-journaal? Laat die kelk alstublieft aan ons voorbij gaan. Of een geit van Yves Leterme die staat te «grazen» op één van de weides van José Happart… in Francorchamps, op z'n Engels? Niet moeilijk dat Brussel-Halle-Vilvoorde nooit gesplitst is geraakt.

(Oorspronkelijk verschenen bij Diogenes)

Geen opmerkingen: