zondag, januari 30, 2005

Vlaamse vervuiling

Didier Reynders (MR) meent dat de CD&V «vervuild door separatisten» is. Zelfs het Vlaams Belang slaagt erin de christen-democratische partij te besmetten, en dat dus ondanks het beruchte cordon sanitaire.

Letterlijk zei Didier Reynders het volgende in het RTBf-programma Mise au Point:
Dans la famille sociale-chrétienne, ce qui se passe en Flandre, c'est une pollution par les séparatistes de la N-VA, et au-delà, par le Vlaams Belang
Het bewijs hiervoor is het stemgedrag van die partij, die als enige democratische partij weigerde de liberticidewet goed te keuren.

De vraag is echter of Didier Reynders eigenlijk wel zo goed geplaatst is om kritiek te leveren op de CD&V en de separatische vervuiling ervan. Reynders is immers ook voorzitter van de MR, waartoe de communautaire scherpslijpers van het FDF behoren. Ter herinnering, het FDF vraagt, neen eist, de uitbreiding van het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest met de zes faciliteitengemeenten in de Rand. De partij wil ook dat de faciliteiten uitgebreid worden buiten de Zes — en niets doet vermoeden dat zij groot bezwaar zouden maken indien heel Halle-Vilvoorde meteen onder het Brusselse taalrégime zou gebracht worden.

Voor een goed begrip: Reynders heeft nog eens herhaald dat de Franstaligen geen vragende partij zijn, voor het geval daar twijfel over zou bestaan...

Geen opmerkingen: