Links heeft de laatste dagen een nieuw slachtoffer gevonden dat ze proberen te onderwerpen aan hun multiculturele dogma's: Feryn. Animo, de jongerenbeweging van de sp.a gaat nu zelfs zover dat ze klacht indienen tegen Feryn, omdat het bedrijf geld probeert te verdienen aan zijn klanten in plaats van hen te hersenspoelen.
Het is duidelijk dat de jongens en meisjes van Animo geen snars begrepen hebben van hoe het eraan toegaat op de vrije markt. Anders zouden ze niet de onzin verkondigen dat het «de maatschappelijke taak van een bedrijf [is] om onverdraagzame klanten duidelijk te maken dat die een bedrijf moeten afrekenen op het werk dat wordt geleverd en niet op de werknemer». Laat ik het zo zeggen: een bedrijf dat mij in mijn eigen huis komt vertellen wat ik wel en niet mag menen over wat dan ook zal aan mij geen eurocent verdienen, en reken maar dat het overgrote deel van de klanten van Feryn er precies zo over denken. Trouwens, het feit alleen al dat Feryn wel Marokkanen aanneemt in de binnendienst bewijst dat de bedrijfsvoerder absoluut niet van racisme beschuldigd kan worden.
In de pers gaan er nu stemmen op om de taboes nu eindelijk eens te doorbreken, maar veel verder dan de noodzaak om de klanten te heropvoeden en in hoeverre een bedrijf gestraft moet worden dan wel of er vooral «dialoog» mee gevoerd moet worden omdat het in de eerste plaats geld probeert te verdienen, veel verder dan dat raakt men dus niet. Men zou zich echter eens kunnen afvragen waarom er zoveel klanten zijn die er zich niet helemaal comfortabel bij voelen dat een Marokkaan bij hen thuis een kantelpoort komt installeren.
Londerzeel is een verstedelijkt dorp in het Noorden van Vlaams-Brabant (jaja, in Halle-Vilvoorde dus), en veel Marokkanen tref je er niet aan. Als je een echte allochtonenwijk wil zien moet je al naar de buurgemeente Willebroek, of anders naar Mechelen of Vilvoorde. Echter, het valt voor dat er af en toe Marokkanen opduiken in Londerzeel, en zo was het bijvoorbeeld amper een maand geleden nog eens behoorlijk prijs, met als resultaat een fuifverbod op 25 maart en 8 april. Merk op, dat fuifverbod kwam er «op aanraden van de politie en het Brusselse parket». Misschien kan Animo hen in één moeite ook maar een proces aansmeren?
Als men écht wil dat klanten er geen probleem van maken dat Marokkanen bij hen thuis kantelpoorten komen installeren, dan zal de onzin die Animo & Co nu verkoopt nooit volstaan. Een bedrijf verplichten klanten die niet de juiste mening hebben te hersenspoelen, of er een «dialoog» mee aangaan, zal als enige resultaat hebben dat het bedrijf binnen de kortste keren failliet gaat. En dan kunnen de Marokkanen die in de binnendienst werken meteen ook maar een nieuwe baan gaan zoeken. De enige duurzame (ze gebruiken dat woord anders toch zo graag) oplossing bestaat eruit dat de klanten van Feryn absoluut geen reden kunnen bedenken waarom een Marokkaan bij hen thuis geen kantelpoort zou mogen komen installeren. Niet één klant van Feryn zou nog maar zijn wenkbrauw verroeren moest er een koppel Chinezen of Indiërs een poort komen installeren, en Animo zou misschien eens een congres kunnen organizeren om uitgebreid te brainstormen over hoe dát toch wel zou komen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten