maandag, april 11, 2005

Naïma Amzil opnieuw aan de slag

Naïma Amzil is naar het schijnt vandaag terug aan de slag gegaan bij Remmery. Ik zou zeggen: perfecte timing.

Begin maart was Amzil gestopt met werken na het ontvangen van een zevende dreigbrief. Sindsdien werden er vingerafdrukken genomen van alle werknemers in het bedrijf, onder luid bazuingeschal in de media, maar dat leverde geen resultaat op (kon onder minder luid bazuingeschal op bladzijde 37 in klein schrift gelezen worden). Er werd een betoging georganizeerd, en de koning kondigde aan dat hij op 19 april een bezoek aan het bedrijf zou brengen om Rik Vannieuwenhuyse en Naïma Amzil een hart onder de riem te steken. Sindsdien werden er geen dreigbrieven meer ontvangen.

Stel nu dat je probeert een mediacircus te orchestreren rond de hele zaak, en dat de koning dus op 19 april een bezoek zal brengen aan Remmery, maar het is ondertussen al meer dan een maand geleden dat er nog een dreigbrief verzonden werd: hoe krijg je dat circus best terug op gang? Juist ja, door Amzil subtiel de raad te geven terug aan het werk te gaan... een weekje voor het bezoek van de koning. Met wat geluk snapt ook de briefschrijver de hint, en ligt er tegen woensdag of donderdag een achtste dreigbrief in de brievenbus van één of andere krantenredactie te wachten, zodat de koning volgende dinsdag alle mogelijke aandacht kan krijgen. Een beter ogenblik om Amzil terug aan het werk te zetten is er volgens mij niet bedenkbaar, gezien vanuit die optiek. Maar het zou natuurlijk ook puur toeval kunnen zijn.

Het ligt ongetwijfeld aan mijn slecht karakter dat ik een bedenking als hierboven maak, maar laat het duidelijk zijn, ik heb geen rotslecht karakter. Want als één of andere onverlaat in een reactie nog maar de suggestie durft te maken dat als de briefschrijver een beetje aan de trage kant is en tegen vrijdag nog geen achtste dreigbrief geproduceerd heeft, «men» desnoods wel zélf tegen maandag nog snel een dreigbrief kan fabriceren, zal ik die reactie onverwijld wissen.

Geen opmerkingen: