zaterdag, april 16, 2005

Kauft nicht bei Juden

De Links-socialistische Partij (SV) is de Noorse variant van het soort extreem-politiek-correcte partijen die je in elk Europees land wel aantreft en waartoe ook Groen! behoort. Het spreekt voor zich dat SV een verbruikersboycot van alle Israëlische waren in haar programma heeft staan.

Het leven is echter niet gemakkelijk wanneer men lid is van de extreem-politiek-correcte sekte. Zo mocht SV ondervinden op een partijcongres in Kristiansand een paar weken geleden. Als alternatief voor koffie en chocolade was er ook voorgesneden fruit te krijgen tijdens de pauze. Het fruit ging goed van de hand, tot één van de partijleden een stickertje ontdekte op één van de stukken appelsien, en o ramp, bleek toch niet dat de appelsienen Jaffa-appelsienen waren!

De taferelen die op deze ontdekking volgden laten zich gemakkelijk raden. De hoteldirectie werd onmiddellijk gewaarschuwd, want Jaffa-appelsienen zijn absoluut niet verenigbaar met het programma van SV. Weg ermee! Tegen de volgende pauze moesten de onreine appelsienen verwijderd worden, en vervangen door andere appelsienen. Personeel van het hotel moest in allerijl de stad inlopen om ergens appelsienen te vinden die wel eetbaar waren voor SV. Dat was echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want in die periode waren de Jaffa-appelsienen eigenlijk de beste appelsienen op de markt. Het hotel had in een zwak moment de fout gemaakt te denken dat de beste appelsienen goed genoeg zouden geweest zijn voor SV. Ach ja, het beste paard struikelt wel eens. Hoe dan ook, de appelsienen werden vervangen.

Wat SV echter niet wist, was dat niet alleen de appelsienen onrein waren. De bananen waren immers van het merk Chiquita... een, o gruwel, multinational! Hoe het mogelijk is dat er niet onmiddellijk een partijcommissie werd samengesteld om na te gaan of al het voedsel in het hotel wel in overeenstemming was met het partijprogramma —ik schreef bijna «kosjer», foei!— is eigenlijk gewoonweg onbegrijpelijk. Er werd trouwens ook niet nagegaan waar de appelen en de druiven vandaan kwamen, en wie weet welke gruwelijke verhalen achter deze vruchten verscholen lagen. Stel je eens voor dat die uit Cuba geïmporteerd waren...

Geen opmerkingen: