woensdag, april 27, 2005

Brussel-Halle-Vilvoorde: Quousque tandem? (30)

Voorteken van een nieuw uitstel? We zijn toch al tien maanden aan het wachten, dus zal het op een weekje meer of minder echt niet aankomen.

De VRT meldt in ieder geval dat het geheime overleg tussen de federale topministers opgeschort is. De mededeling bevat twee belangrijke zinnetjes:
Er is niet veel bekendgemaakt, maar het overleg zou in een goede sfeer zijn verlopen en het zou de moeite lonen om voort te praten.

Vanavond komen de onderhandelaars opnieuw bijeen. Er zou dus uitzicht zijn op een oplossing.
Zullen Johan vande Lanotte en Didier Reynders daarom deze namiddag voorstellen dat de Kamercommissie Binnenlandse Zaken nog niet tot de stemming overgaat om die «goede sfeer» niet breken? Of betekent het dat de Franstaligen de stemming zullen laten doorgaan omdat er toch zicht is op een oplossing (lees: compensaties)?

Aanvulling: Om 12:55 zag het VRT-bericht er anders uit:
Woensdag komen de toppolitici en de voorzitters van de paarse meerderheidspartijen niet meer bijeen over Brussel-Halle-Vilvoorde.

Wellicht zullen de onderhandelingen nog tot na 1 mei duren. Toch zou er een goede sfeer bij de gesprekken zijn.

Vanmiddag komt de Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken bijeen. Wellicht zal vice-premier en onderhandelaar Johan Vande Lanotte er komen zeggen dat uitstel de moeite loont.

De Kamercommissie bespreekt een Vlaams voorstel voor splitsing, maar daarover zou er vandaag wellicht niet worden gestemd.
Alweer een nieuw uitstel dus, en de Franstaligen winnen opnieuw een veldslag...

Geen opmerkingen: