vrijdag, oktober 08, 2004

Vlaanderen zal een hoge prijs betalen

Sven Gatz verklaart in De Standaard dat Vlaanderen een prijs zal moeten betalen voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Met onderhandelaars van zijn kaliber stelt zich onmiddellijk de vraag hoe hoog hij die prijs zélf al mee heeft helpen opdrijven...

Hieronder het opmerkelijke citaat:
Dat onnozel gedoe waarbij men zegt: we moeten hier splitsen en er geen prijs voor betalen, daarmee schiet je in je eigen voet.

Betaal je dan werkelijk een hogere prijs als je laag begint te bieden? Jammer genoeg verklaart hij in het interview niet hoe die paradox van Gatz precies in mekaar zit, want ik denk dat nogal wat Vlamingen die op zoek zijn naar een huis in de Rand rond Brussel zeer geïnteresseerd zouden zijn.

Belangrijker is dat men vanuit de VLD de Vlamingen duidelijk aan het voorbereiden is op een hoge prijs. Wat vier maanden geleden nog «onverwijld» diende te gebeuren, zal nu slechts een «aanzet» krijgen, en zelfs die «aanzet» zal misschien al duur zijn. En het zal interessant zijn te zien wat de houding van SP.A en VLD zal zijn indien CD&V en N-VA doordrijven en hun voorstel tot splitsing volgende week indienen in Kamer en Senaat. Het zou niet de eerste keer zijn dat die twee partijen in dit dossier op het moment van de waarheid hun beloften niet nakomen.

Geen opmerkingen: