woensdag, mei 16, 2007

Debat Leterme-Verhofstadt bij VTM

Vlaamse TelevisiemaatschappijGuy Verhofstadt drong al een tijdje aan op een rechtstreeks («presidentieel») debat met Yves Leterme, terwijl Yves Leterme ontwijkend bleef reageren, maar vandaag bleek dat VTM zo'n debat al een tijdje geleden gepland heeft. Wie speelt er hier met wiens voeten?

Merkwaardige zaak: ofwel voerden Guy Verhofstadt en Yves Leterme de laatste dagen een bedenkelijk stukje komedie op, ofwel verkoopt VTM onzin wanneer het beweert dat het een debat tussen de twee kopstukken al een tijdje gepland heeft. Het debat zou ongeveer een half uur duren, toch voldoende om over een paar programmapunten eens uitgebreid te kunnen discussiëren, en veel meer is misschien hoe dan ook niet haalbaar voor het Vlaamse publiek.

De vraag is echter wat er de laatste dagen eigenlijk werkelijk gebeurd is. Was Guy Verhofstadt vergeten dat hij al een afspraakje voor een tête-à-tête met Yves Leterme in de lokalen van de VTM had, en bleef hij daarom maar doordrammen over dat debat? Speciale vorm van openheid hebben ze daar dan wel bij de Open Vld. Was Yves Leterme op zijn beurt dan dat afspraakje óók vergeten, of wilde hij het geknakte blauwe riet niet breken door Guy Verhofstadt voor schut te zetten met het eenvoudige antwoord dat dat debat toch al lang gepland is? Van respect voor de kiezer gesproken! Hij is nog geen Eerste Minister en belazert nu reeds zes miljoen Vlamingen – wat zal dat worden nà 10 juni?

Of klopt wat men bij VTM beweert niet, en is het debat pas zeer recentelijk afgesproken? Tenzij de komedie van Guy Verhofstadt en Yves Leterme inderdaad pure komedie was, kan dat niet anders dan vandaag of gisteren gebeurd zijn. Merkwaardig dan dat Guy Verhofstadt en Yves Leterme de televisiezender niet even op zijn plaats zetten, want beide heren politici komen door de bewering van VTM nogal leugenachtig over. En politici die het moeten hebben van hun geloofwaardigheid zouden zoiets toch niet zomaar mogen laten gebeuren. Jammer dat geen enkele krant of concurrent deze zaak eens wat nauwer onder de loep neemt!

Geen opmerkingen: