maandag, september 06, 2004

Flanders-Distributed.Net

Nu het domein Flanders-Distributed.Net gereserveerd is, kan het project pas echt van start gaan.

MD5CRK, het eerste project waaraan Flanders-Distributed.Net meedeed, is ondertussen al opgeschort omdat het project achterhaald werd door de aankondiging van een botsing in MD5 op de Crypto'04-conferenie. Omdat redelijk snel na de opening van het project aangesloten werd, kon de groep een redelijk goede positie in de statistieken aanhouden (nummer 27 op de 131), zelfs vlak voor de Dutch Power Cows!

Ondertussen werd overgegaan naar Seventeen or Bust, een ander gedistribueerd computing project. Het project probeert de conjectuur van Sierpinski te bewijzen, en moet daarvoor priemgetallen voor 17 overblijvende waarden voor k. Zes ervan werden reeds gevonden, en dus is het nu zoeken naar de resterende 11. Twee Belgische ploegen hebben ooit meegedaan aan Seventeen or Bust, maar geen van de twee is nog actief. De zwakste ploeg is ondertussen al voorbijgestoken; voor de sterkere is het voorlopig nog even wachten.

Wie wil meewerken en Vlaanderen zo op de kaart van het gedistribueerd computing wil zetten, hoeft maar een seintje te geven. Hoe meer zielen, hoe meer rekenkracht!

Geen opmerkingen: