donderdag, september 07, 2006

De Ahmadinejad in ieder van ons

De laatste tijd is het niet bepaald gemakkelijk om nog originele stukjes-met-een-knipoog te schrijven, nu in het licht van de nakende verkiezingen de waanzin weer hoge toppen scheert in de «serieuze» pers. Neem nu het opiniestuk van Philippe de Backer (VLD) in De Standaard onder de titel «Vlaams Belang en Ahmadinejad». Kolder van de bovenste plank. Blijkt immers dat de man het ultieme bewijs van het «verdoken fascistoïde gelaat» van het Vlaams Blok gevonden heeft. Maar wat hij kan, kan ik ook, en in het meervoud zelfs.

Wat is trouwens zijn bewijs? De Vlaams Belang-jongeren en het NJSV hebben een kliklijn tegen linkse leerkrachten, en Ahmadinejad heeft een maatregel aangekondigd tegen progressieve en seculiere professoren aan de Iraanse universiteiten. En aangezien Ahmadinejad een «islamo-fascist» is, is het Vlaams Belang dus «verdoken fascistoïde». Moet er nog zand zijn?

En er is zand, veel zand zelfs. Want wat spookt Ahmadinejad nog zoal uit? Hij blogt. En bij het Vlaams Belang blogt men ook. Aha! Maar Bert Anciaux, blogt die ook niet? Bert Anciaux verdoken fascistoïde, wie had dat kunnen denken? Misschien daarom dat hij deze zomer al die gekke voorstellen lanceerde: een poging tot destabilisatie van de staat. Hij was er bijna nog in geslaagd ook.

Maar het is niet omdat Ahmadinejad graag zelf blogt, dat de Iraanse oppositie ook van dat voorrecht mag genieten. Dat hij regelmatig bloggers die buiten de lijntjes kleuren de doos indraait is alom bekend. Is het CGKR dan ook «verdoken fascistoïde», want die zijn er toch ook niet vies van de politie af te sturen op bloggers? En a propos kliklijnen, daar kan het CGKR ook wat van. Misschien kan Ahmadinejad bij hen zelfs wat inspiratie komen halen voor praktijktests in Iran: duiken er morgen kortgerokte Iraanse schonen met een progressieve bek op aan de universiteit, kunnen de leraars hen maar beter onmiddellijk vermanen, want je weet maar nooit dat het misschien wel geheime agenten zijn!

Wanneer Ahmadinejad niet blogt, is hij tegen Israël en levert hij wapens aan de Hezbollah. Wie supportert er nog voor de Hezbollah? Abou Jahjah natuurlijk, maar dat hij een Vlaams Belanger was wisten we al langer. Maar ook Groen! heeft het niet zo begrepen op wat Israël de laatste tijd uitspookt. Groen! ook verdoken fascistoïde dus. Of Ahmadinejad groen en progressief? Goed dat hij dan geen professor aan de universiteit is, of hij zou warempel ook zichzelf gevangen moeten zetten!

Geen opmerkingen: